Журналист: Служебните кабинети си вярват, че са редовни

Журналист: Служебните кабинети си вярват, че са редовни Димитър Главчев ще предложи кабинет, който да не буди остра реакция. Президентът Румен Радев ще бъде известен предварително, за да не остава изненадан в деня на срещата.
Това коментира политологът доц. Стойчо Стойчев.
По думите на журналиста Петьо Блъсков от началото на демокрацията шефовете на МВР винаги са били ярки политически личности. Той е на мнение, че в едно служебно правителство би трябвало вътрешният министър да няма такъв ангажимент.
Бившият председател на Народното събрание доц. Борислав Великов прогнозира пред Bulgaria ON AIR, че в понеделник ще има две промени в служебния кабинет - имената на външния и на вътрешния министър.
"Да си министър в днешно време не кореспондира с голяма народна любов или хвалби, по-скоро обратното. Политическият елит вече е претръпнал и това се приема за част от работата, като нещо нормално", посочи доц. Стойчев.
Блъсков отбеляза, че когато се появи служебно правителството, "то си вярва, че е редовно" и започва да се занимава с работа, която по дефиниция не му е поверена.
"Има значение Министерството на вътрешните работи и министърът как си вършат работата по време на избори. Политиците развратиха хората, които трябва да избират по съвест. Това стана непоносимо. Влизат в парламента хора, защото за тях е платено. Демокрацията отива много назад", заяви доц. Великов.
"В българската изборна система беше вкарана инфекция и тя продължава да я руши отвътре - инфекцията се нарича гласуване с машини. Не може една държава да си даде изборите на една частна фирма. Единствената държава в Европа сме, която прави избори с машини. Трябва да изхвърлим машините", категоричен е Блъсков.
Според доц. Великов на предстоящите избори и двете фракции на ДПС ще загубят, защото има разпад.
24.08.2024, 09:13 часа
282 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha