След сушата: В Монтана се изля проливен дъжд, улиците се превърнаха в реки /снимки/

След сушата: В Монтана се изля проливен дъжд, улиците се превърнаха в реки /снимки/ В Монтана се е излял пороен дъжд, който е наводнил улиците, научи агенция BulNews.
След високите температури и сушата, които мъчат монтанчани близо месец най-накрая се разхладиха с дъжд. Валежът бе придружен с гръмотевици и няколко мощни светкавици, които белязаха началото на трайна промяна на времето. За по-малко от два часа тази сутрин в града е паднал над 11 литра дъжд. В 6 часа синоптиците в ХМО край града отчетоха температура от 22 градуса. Дъждът превърна улиците в малки реки. В момента продължава да вали, но с по-малка интензивност. Началникът на метеорологичната станция в Монтана Леночка Ангелова съобщи, че този дъжд е първи в региона от началото на месец август. През юли валежите в областта също са били оскъдни и количеството им е далеч от месечната норма. Заради засушаването през лятото на много места в Монтанско пресъхнаха язовири, малки реки, водоизточници, от които някои селища се захранват с вода. Ниви с царевица и слънчоглед пожълтяха още в началото на юни и се очаква да дадат по-малко количество продукция.
Очаква се днес живакът в термометъра да остане в границите до  25 -26 градуса. Прогнозата е за валежи и в следващите часове.
През нощта е валяло само в планинската част на региона – Чипровци 5 л/кв м., а в Говежда 2 л/кв м.
 
20.08.2024, 11:18 часа
3393 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha