ЛА ЛИГА: Кой ще спре Реал Мадрид с Мбапе?

ЛА ЛИГА: Кой ще спре Реал Мадрид с Мбапе? Феновете на испанския футбол могат да въздъхнат с нотка на облекчение, защото остават часове до старта на новия сезон в Ла Лига - един от най-вълнуващите футболни шампионати на планетата. 
Реал Мадрид ще защитава титлата си, но подсилените с нови попълнения Барселона и Атлетико Мадрид са готови да сложат прът в колелата на плановете им. 
Безспорно голямото събитие в испанския клубен футбол това лято е пристигането на Килиан Мбапе в Реал Мадрид. “Лос меренгес” си уредиха услугите на един от най-добрите футболисти в света, докато Барса и Атлетико Мадрид отговориха с привличането на съответно Дани Олмо и Хулиан Алварес. Едно е сигурно - ще бъде интересно!

Реал Мадрид - на ход е защита на титлата
Килиан Мбапе е силно мотивиран да спечели Златната топка за първи път в кариерата си, а историята показва, че Реал Мадрид е отлично място за това. За целта обаче ще трябва и французинът да покаже най-доброто от себе си. И той вече започна като отбелза победния гол за новия си отбор срещу Аталанта в мача за Суперкупата на Европа.
Освен Мбапе, мадридчани привлякоха и 18-годишния бразилец Ендрик, считан за един от най-бляскавите млади таланти към момента. Остава да видим как “лос меренгес” ще се справят без Тони Кроос в халфовата линия, след като легендарният германец реши да сложи край на кариерата си.
Сайтът с рекламно лице Христо Стоичков прогнозира, че Реал Мадрид е силен фаворит за спечелване на титлата в Ла Лига и през този сезон.

Вълнение в Барселона след пристигането на новия треньор
Шави Ернандес вече не е наставник на Барселона, като легендата на каталунците бе наследен от спечелилия абсолютно всичко с Байерн Мюнхен Ханзи Флик. На трансферния пазар Барса удари “на камък” с привличането на Нико Уилямс, но за сметка на това подписа с друг испански национал, спечелил Евро 2024 - Дани Олмо.
Очаква се Барселона да привлече още няколко попълнения до края на летния трансферен прозорец, като един от приоритетите остава левият фланг на атаката.
Според сайта, чието име виждаме на фланелките на родния гранд ЦСКА, Барселона е големият и основен конкурент на Реал Мадрид за титлата. На този етап обаче “лос кулес” изостават от вечния си съперник.

Световен шампион подсили атаката на Атлетико Мадрид
Атлетико Мадрид финализира един от най-големите трансфери на лятото, привличайки нападателя на Манчестър Сити и аржентинския национален отбор Хулиан Алварес. Недоволен от честото си озоваване на пейката в Сити, Алварес реши да смени обстановката, вкусвайки от каймака на испанския футбол - Ла Лига.
“Лос колчонерос” обаче осъществиха и няколко други много силни трансфера. Европейският шампион с Испания Робин Льо Норман подсили защитата, а централният нападател Александър Сорлот също акостира на “Уанда Метрополитано” след много силен сезон във Виляреал.

Кой може да се намеси в битката за Топ 4?
Двата баски гранда Атлетик Билбао и Реал Сосиедад са големите фаворити за място в Топ 4 и съответно - Шампионската лига. Не бива обаче да се подценяват и отбори като Жирона, имайки предвид, че през миналия сезон каталунците вече успяха да осъществят тази цел.
15.08.2024, 17:29 часа
2733 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha