Беларуската армия придвижва танкове към украинската граница

Беларуската армия придвижва танкове към украинската граница Танкове от една от механизираните бригади на въоръжените сили на Беларус се предислоцират към границата с Украйна в рамките на решение за усилване на групировките на граничните войски, съобщиха от пресслужбата на Министерството на отбраната на Беларус.
"Подразделения на едно от механизираните формирования са в готовност за изпълнение на поставените задачи. Военнослужещите товарят военна техника на железопътния транспорт и започват комбиниран марш към определени места“, се казва в съобщението, което е придружено от кадри на товарене на танкове на железопътни платформи.
На 10 август президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи за унищожаването ден по-рано на няколко дрона, летящи от Украйна в посока Русия над територията на страната. Беларуският лидер нареди да се засилят групировките на войските на границата с Украйна в Гомелското и Мозирското тактически направления. Министърът на отбраната на републиката Виктор Хренин информира, че подразделенията на Силите за специални операции, сухопътните войски, ракетните войски, включително реактивните системи "Полонез", са получили задачи за извършване на маршове в определени райони. и ракетни системи "Искандер". Изграждаха се и силите и средствата на зенитно-ракетните войски, радиотехническите войски и авиацията. Хренин отбеляза, че решението за укрепване на групировките на войските е взето, като се има предвид развиващата се ситуация в Украйна, както и в района на Курск.
11.08.2024, 12:14 часа
290 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha