Атанас Зафиров: БСП ще се яви в коалиция на предсрочните избори

Атанас Зафиров: БСП ще се яви в коалиция на предсрочните избори "БСП ще се яви в коалиционен формат на предстоящите предсрочни парламентарни избори. Това реши Националният съвет на партията. Обмислят се име и формат, по който да бъде създадена коалицията”. Това заяви Атанас Зафиров, временно изпълняващ функцията председател на БСП на пресконференция на партията.
15 партии са потвърдили желанието си за участие в тази коалиция, поясни той. „В диалог сме с още няколко, за мен оптимистичният брой е 20, но държим те да са с доказана тежест в българския политически сезон”, каза Зафиров. 
На днешното заседание са приели критериите за номинация на кандидати за депутати. До 6 септември трябва да приключат номинациите на общинските конференции, а до 8 септември областните съвети на партията да подредят проектолистите, които да бъдат окончателно утвърдени от Националния съвет на партията, обясни той. „Националният съвет даде мандат на изпълняващия функициите председател да подпише документите и листите с кандидати за народни представители”, допълни Зафиров.
Той заяви, че няма информация дали Корнелия Нинова ще остане в партията. „Включително и днешното поведение на хората, близки до нея, с изговорените лъжи за липса на кворум ясно показват манталитета”, каза Зафиров.
10.08.2024, 16:33 часа
1544 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha