В Гърция събраха над 1 млн. евро глоби за нелегални чадъри на плажа

В Гърция събраха над 1 млн. евро глоби за нелегални чадъри на плажа Гръцките власти влязоха в битка срещу комерсиалното използване на плажни ивици, за които няма сключени договори за концесия. Резултатът е над 1 000 000 евро глоби. В Атина вече са затворени три обекта.  
Това лято се оказа, че има доста участъци на брега, които са заградени от "предприемчиви бизнесмени и от плажуващите се събират пари - за чадъри, шезлонги и прочее. Има и заведения, цъфнали край морските вълни без разрешение.
Миналия месец стана ясно, че от началото на ваканционния сезон има над 1000 оплаквания за незаконна експлоатация на плажове на Корфу, Халкидики, в района около Атина. Властите използват дронове и сателитни снимки, за да локализират нарушителите. Особено полезно е новото приложение MyCoast, чрез което всеки бдителен турист може да сезира контролните органи за нередности. 
Очевидно е, че "челният" български опит нахакани бизнесмени да се разпореждат с плажовете, сякаш са им "бащиния" се опитва да покълне и на гръцка почва. За разлика от София обаче Атина не се церемони с нарушителите, а ги лови и наказва с жестоки глоби - по същия начин,  по който респектира и неспазващите правилата по пътищата. 
Дори най-наперените български шофьори в Гърция се държат като гърци  - тоест чинно спазват ограниченията, защото иначе рискуват не само да загубят пари, но и да бъдат свалени от колата. 
10.08.2024, 15:54 часа
457 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha