11 цивилни са загинали при сблъсъци между проирански и кюрдски групи в Сирия

11 цивилни са загинали при сблъсъци между проирански и кюрдски групи в Сирия Най-малко 11 мирни граждани са загинали при сблъсъци между подкрепящи правителството проирански групи и съставени предимно от кюрди групи в Източна Сирия, предаде Франс прес, като се позова на Сирийския център за наблюдение на правата на човека.
Съставените предимно от кюрди Сирийски демократични сили (СДС) потвърдиха смъртта на "11 мирни граждани, включително 6 деца". Те определиха като "клане" обстрела на село в намиращия се под техен контрол регион Дейр аз Зур.
Според СДС сраженията в този район са избухнали в сряда, когато местни проирански групи са започнали офанзива срещу райони, контролирани от кюрдската група.
Провинция Дейр аз Зур, в която мнозинството от арабите живеят, се пресича от река Ефрат, която бележи границата между районите, държани от сирийския режим и неговите съюзници, и тези, контролирани от СДС.
Единадесетте цивилни са убити "при тежък обстрел през нощта на село Дахла от райони, където са базирани местни проирански групи", уточнява Сирийският център за наблюдение на правата на човека.
09.08.2024, 14:24 часа
239 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha