Три момчета са заподозрени за планирането на терористичен акт на концерт на Тейлър Суифт

Три момчета са заподозрени за планирането на терористичен акт на концерт на Тейлър Суифт

Тийнейджър на 19 е обвинен в заговор за терористична атака на концерт на Тейлър Суифт, заподозрени са и други две момчета на 15 и 17 години. За 19-годишния полицията даде информация, че е извършил „конкретни подготвителни действия" за терористичен акт, съобщава "Скай нюз". 
Химикали и технически устройства са открити при обиск в дома на заподозрения, който е публикувал клетва за вярност към настоящия лидер на групировката ИДИЛ в интернет акаунт седмици по-рано, съобщиха властите. 
Вестник „Kurier”, позовавайки се на източници, запознати със ситуацията, съобщи, че заподозреният е откраднал химикалите от работното си място и е създал бомба. Вестникът съобщава още, че 19-годишният младеж е планирал да нахлуе с кола в тълпата пред стадиона. Също така са открили мачете и ножове.
Тийнейджърът, за когото се твърди, че има корени в Северна Македония, се смята за главния заподозрян. Предполага се, че е действал в тясно сътрудничество със 17-годишен австриец, каза генералният директор за обществената сигурност Франк Руф пред телевизия OРФ. 15-годишен австрийски гражданин също е бил разпитан, предаде „Ройтерс”.
Суифт трябваше да пее на стадион „Ернст Хапел“ във Виена в четвъртък, петък и събота пред около 170 000 фенове, които се стекоха в австрийската столица от цял ​​свят. Организаторът на събитието каза в публикация в Instagram в сряда, че нямат друг избор, освен да отменят трите планирани концерта "в името на безопасността на всички след потвърждение за планирана терористична атака“.
Организаторите обещаха, че средствата за билетите ще бъдат възстановени в рамките на 10 работни дни.

08.08.2024, 15:39 часа
3936 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha