Секунда невнимание! Жена предизвика катастрофа с моторист в Берковица, вкараха го в монтанската болница

Секунда невнимание! Жена предизвика катастрофа с моторист в Берковица, вкараха го в монтанската болница Моторист пострада при катастрофа в Берковица, съобщиха от пресцентъра на МВР в Монтана.
Пътният инцидент е станал вчера, в 12.46 часа, на кръстовището на ул. "Александровска" с ул. "Цар Асен", срещу строителен маркет в града под Ком. 44-годишна местна жителка се движела лек автомобил „Шкода Октавия“ с монтанска регистрация към центъра на града. Шофьорката предприела ляв завой от ул. "Александровска" към ул. "Цар Асен", при което отнела предимството на насрещно движещия се мотоциклет "Хонда CB 650F" с монтанска регистрация и го блъснала. Моторът бил управляван от 32-годишен берковски жител. 
Вследствие на удара на мотоциклетиста е нанесена телесна повреда. На място пристигнал екип на Спешното, който след преглед транспортирал пострадалия до МБАЛ-Монтана с болки в корема. Мотоциклетистът е настанен в лечебното заведение под наблюдение, без опасност за живота. 
Пробите за употреба на алкохол на двамата участници в произшествието са отрицателни. Жената е тествана и за употреба на наркотични вещества, като резултатът е отрицателен. На моториста е пуснат талон за медицинско изследване за вземане на проба за наркотични вещества в МБАЛ-Монтана. 
По случая е извършен оглед на местопроизшествието и на автомобила, реализирал ПТП-то. 
В районното управление на Берковица е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1 "б" вр. чл. 342, ал. 1 от НК.

*Снимката е илюстративна
08.08.2024, 12:18 часа
5083 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha