Зов за помощ! Детенце от Монтана има нужда от нашата подкрепа

Зов за помощ! Детенце от Монтана има нужда от нашата подкрепа Стартира кампания за набиране на средства в помощ на 7-годишния Християн от Монтана. Тя е подета от майката на момчето Силвия Славчева.
Към момента детето има забавяне в развитието - все още не говори, има дефицити на обща и фина моторика. Състоянието му се определя като средностепенно изоставане в развитието - физическо, когнитивно, емоционално, социално. Още през пренаталния период е установено, че има изкривяване на двете крачета, което се дължи на по-късо ахилесово сухожилие. От 20-ия ден след раждането му е започнато лечение по Метода на Понсети с гипсови имобилизации, а след 6-ия месец му е направена операция. Християн има и вроден страбизъм (изкривяване на очите), който също е коригиран оперативно.
„Още от раждането и до момента имаме многобройни прегледи, консултации, хоспитализации и изследвания с цел диагностика на състоянието му. Провели сме цялостно геномно секвениране, като подробно са анализирани повече от 1/4 от всичките му гени, които би могло да имат връзка с изоставането в развитието. Преди една година се установи и потвърди с второ изследване генетична мутация на ген, на което би могло да се дължи състоянието му. Но към момента липсва достатъчно информация за последиците от нарушенията в този ген, както и състоянието не класифицирано като конкретен синдром“, разказва майката, която наскоро е диагностицирана със злокачествен тумор с метастази, причината за който се оказала генетична аномалия.
След редица консултации се оказало, че има мултидисциплинарен екип в Център за терапия и рехабилитация Мирте Дилкозем в София, който е специално обучен по методики на Мирхат Текин - доказано ефективни при деца с проблеми в развитието. Центърът разполага и с необходимата материална база за провеждане на едно място на 11 вида терапии.
„Вярвам, че Хриси има повече потенциал и чрез предлаганите терапии от Център за терапия и рехабилитация Мирте Дилкозем би могъл да се впише в средата на връстниците си в училище“, смята неговата майка. Тя моли всеки, който има възможност да помогне на нея и детето ѝ.
Всеки, който може да окаже подкрепа, нека го направи ТУК.
07.08.2024, 08:30 часа
3477 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha