Старческият дом в село Хайредин ще бъде реновиран

Старческият дом в село Хайредин ще бъде реновиран Община Хайредин обяви обществена поръчка за избор на изпълнител за ремонт на Дома за стари хора в селото. За целта са отпуснати близо 4 милиона лева, става ясно от съобщение на местната управа. 
Площта на имота е 52 143 кв. м. и в него е разположена сградата на социалното заведение. Тя е въведена в експлоатация през 1957 г. и е публична общинска собственост. 
В сградата има направени частични преустройства на някои помещения и на места сменена съществуващата дървена дограма с нова ПВЦ.
Състоянието на имота обаче е лошо, затова се предвижда да бъдат извършени различни дейности, с която Домът за стари хора да придобие нов облик. 
Предметът на поръчката включва екстериорни и интериорни работи, ремонт на покрива, саниране на сградата, подмяна на ВиК и елекроинстаналацията и др. Ще бъдат извършени дейности за достъпна среда за хората. Ще бъде сменена дограмата, подовите настилки, вратите, ще бъдат освежени стаите. 
В момента капацитетът на старческия дом е от 100 ползватели.
Проектът предвижда да се възстанови неизползваемата част от лявото крило в приземния етаж за настаняване на 15 души в самостоятелни стаи.
04.08.2024, 17:00 часа
1234 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha