Конфискуваха 17 000 фалшиви парфюма на „Дунав мост” при Видин

Конфискуваха 17 000 фалшиви парфюма на „Дунав мост” при Видин Хиляди фалшиви парфюми от луксозни и световно известни марки откриха митническите служители в камион на „Дунав мост” 2 край Видин. Те са били укрити в кашони за бяла и черна техника. 
"Проблемът с пратката беше, че не беше описана коректно в търговските документи. Не беше описан видът на стоката. Най-вероятно е закупена от търговец на едро и е предназначена за вторична продажба в страни от ЕС", каза Иво Поаков, началник на отдел „Борба с наркотрафика" в ТД „Митници Русе".
Парфюмите са различни видове и марки, трудно различими от оригиналните. Общо са задържани 17 палета – около 17 000 бройки, с тегло от 6 тона.
Поаков посочи основните белези, по които различават фалшификатите. "Баркодът е залепен по различни начини, най-вероятно ръчно. Това е с цел да заблуди клиентът. Оригиналният баркод винаги е отвътре, под целофана. Ароматът е силен, но нетраен. Използван е много мек картон за опаковките, а кашоните за доставка са използвани многократно", поясни той.
По думите му заради неясния състав на етеричните масла, е възможно да бъдат предизвикани алергични реакции. "Капачките не са запечатани добре, парфюмите може да протекат, което е предпоставка за пожари", допълни Поаков.
30.07.2024, 10:27 часа
286 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha