В Дагестан арестуваха трима, планирали поредица от терористични атаки

В Дагестан арестуваха трима, планирали поредица от терористични атаки Служители на Федералната служба за безопасност /ФСБ/, съвместно с Министерството на вътрешните работи на Руската федерация, са предотвратили поредица от терористични атаки в Дагестан, планирани от трима жители на Каспийск, съобщи Центърът за връзки с обществеността на разузнаването.
„В резултат на проведените действия в град Каспийск са идентифицирани и задържани трима местни жители, привърженици на международна терористична организация, забранена в Русия, граждани на Руската федерация, които са имали намерения да извършват диверсии и терористични актове, противоречащи на републиканското законодателство. Те планирали нападения над органи на реда, както и православен храм“, се казва в съобщението.
Извършени са претърсвания на домовете на задържаните, при които са намерени самоделни взривни устройства, оръжия, инструкции за водене на бойни действия в градски и горски условия.
Подсъдимите са направили самопризнания. Един от тях казал, че планирали да взривят църква на ул. "Ленин", срещу спортната зала "Молот". На това място в Каспийск има храм на Казанската икона на Божията майка.
Срещу тях е образувано наказателно дело за „Подготовка на терористичен акт“, „Организиране на терористична общност и участие в нея“ и „Незаконно производство на взривни вещества“.
27.07.2024, 11:35 часа
168 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha