Международен фестивал на музиката и традиционните изкуства започва в Чипровци

Международен фестивал на музиката и традиционните изкуства започва в Чипровци 70 музиканти от 6 европейски държави пристигат в Чипровци, за да вземат участие в Международния фестивал на музиката и традиционните изкуства и да се докоснат до магията на българския фолклор, научи BulNews. 
Ментори ще им бъдат изявени български музиканти, обясни организаторът на събитието, който от 4 години провежда фестивала в Чипровци. 
"Ние вземаме уроци по народна музика от велики преподаватели, музиканти от цяла България. Част от тях са от Пловдив, други идват от София, даже има двама млади солисти на оркестъра за народна музика на БНР, на кавал и на гъдулка. Ще сме около 60-70 участници и през седмицата ще репетираме, ще построим един репертоар, който по принцип представяме на края на фестивала. Така че на 3 август на площада в Чипровци ще се представим".
Фестивалът ще бъде открит днес, 27 юли. Обучението на участниците  ще започне на 29 юли, понеделник.
Концерт на група "Любойна" от република Северна Македония ще се състои в рамките на фестивала. Той ще се проведе на 30 юли, вторник, от 19 часа, пред Историческия музей в Чипровци. 
27.07.2024, 10:25 часа
3419 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha