Затворник съди ченгета, пребили го пред камери в пандиза в Казичане /снимки/

Затворник съди ченгета, пребили го пред камери в пандиза в Казичане /снимки/ Ливанецът Марсел Санан е бил зверски пребит от полицаите в затвора в Казичане, като гаврата е станала пред камери, а извършителите и техните шефове са опитали да прикрият деянието, пише Lupa.bg.
Днес Марсел се яви пред административен съд с жалба за гаврата, като чрез това дело той иска да научи имената на ченгетата, които са го налагали с ритници и юмруци. Чужденецът е категоричен, че веднага след това ще заведе и персонални дела срещу всеки един от извършителите.
Мелето става септември миналата година, когато потърпевшият се скарва с друг арабин, който е покровителстван от полицаите. Те му слагат белезници и се нахвърлят върху Марсел, свалят го на земята и му нанасят зверски побой, едно от ченгетата се усеща, че всичко се случва пред камерите, след което го местят в килия където пердахът продължава под още по-жестока форма. 
Подадена е жалба до социалният работник на затвора, но се предполага, че той не я е предал до ръководството, което било масова практика. 
Когато някой затворник подавал жалба, веднага му били предлагани някакви облекчения, за да може той да я оттегли и да забрави за нея.
В момента Марсел е преместен в Бусманци, за да му се затвори устата и да не се шуми за побоя.
Днес в съдебна зала като свидетел се яви култовата фигура Янко Ваташки, който разказ на съдиите в какво тежко състояние е заварил ливанеца в болницата.
Според Ваташки, насилието срещу лишените от свобода е масова практика навсякъде и надзирателите само търсят повод за провокация. Следват шутове в ребрата и всякакви други зверства.
Ливанецът е изразил намерение да си търси правата докато мъчителите му си понесат съответната отговорност за стореното. 
25.07.2024, 15:50 часа
787 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha