Уникално събитие превръща Враца в малка Италия, вижте какво предстои

Уникално събитие превръща Враца в малка Италия, вижте какво предстои За първи път в историята на нашия град (и не само) "Buongiorno Vratsa" ще превърне града под Околчица в сцена на италианската музика, филми, кулинария и култура. На 24 август, в едно денонощие, изпълнено с емоции и изненади, ще се потопите в магията на Италия, обяви кметът Калин Каменов. 
Заведенията са подготвили нови италиански напитки и ястия специално за този ден. Програмата е уникална с много вложена енергия и мисъл и не трябва да се изпуска.
Тя започва в 7:00 ч. с италианско утро! Опитайте автентични италиански кафета на известни италиански марки в част от кафенетата и сладкарниците в града. Еспресо, Капучино, Допио, Ристрето, Марокино, Лунго и още много други ще ви събудят за новия ден.
След 12:00 ч. ще можете да се насладите на специално подготвени обедни менюта с италиански ястия: пици, различни видове паста (тортелини, канелони, равиоли, ньоки и други), лазаня, ризото, фритата, панакота, панетоне, каноли, нуга, тирамису и разбира се любимият на всички джелато и още много вкусни изкушения, които ще ви пренесат директно в сърцето на Италия.
Футболни фенове, това е за вас! Целодневен футболен турнир с представителни отбори на Милан, Интер, Лацио, Рома, Ювентус, Наполи, Сампдория, Фиорентина, Аталанта и Парма.
Цял ден ще звучи италианска музика в заведенията, а вечерта ще имаме специални музикални и танцови изпълнения. Не пропускайте уроците по италиански танци и литературните четения!
От 19:00 ч. вечерта ви каним на дегустация на традиционни италиански ястия и напитки край водното огледало. Италиански шеф готвачи ще ви покажат най-доброто от кулинарията на Апенините. После ще следва рисуване на платно - уникално събитие за всички творчески души.
От 21:30 ч. в парк Зелето ще има италиански спектакъл, а от 22:00 ч. пред сградата на общината - лятно кино с прожекция на един от най-популярните италиански филми.
След 23:30 ч. финалната част от програмата - диско вечер с дегустация на италиански коктейли и аперитиви, която ще продължи до сутринта!
Не пропускайте този невероятен ден, който ще остави незабравими спомени! 
25.07.2024, 10:09 часа
3657 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha