Пеевски изпрати доклада за митниците до службите, Асен Василев го нарече "чалга версия на холивудски сценарий"

Пеевски изпрати доклада за митниците до службите, Асен Василев го нарече "чалга версия на холивудски сценарий" Напрежението в парламента започна от рано тази сутрин. В кулоарите председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски обяви, че е изпратил до службите доклада на Комисията за разследване на корупционните практики в Агенция „Митници” и евентуалната роля на бившия финансов министър Асен Василев в тях. Тази комисия действаше в 49-ия парламент.
Месеци по-късно скандалът отново е на дневен ред. Пеевски отправи обвинения както към прокуратурата, така и към ПП-ДБ. А от коалицията отговориха, че всичко това се случва заради действията на Петя Банкова да прочисти Агенция „Митници” от корумпирани лица.
„Не трябва да се забравят скандалите с пачките и пуделите на ПП-ДБ, защото наблюдаваме, че те отново се опитват да се ребрандират като антикорупционна партия”, заяви Делян Пеевски.
„Ако имаше един грам корупция, една стотинка, която да е отишла настрани - прокуратурата, службите, ДАНС, всички, които бяха впрегнати да проверят всеки един подпис, който сме сложили, щеше да ги открие”, заяви Асен Василев. „Петя Банкова е в ареста, защото е повишила без тяхно разрешение 18 човека”, допълни Василев.
„Пеевски е изпратил доклад на 3 месеца до всички институции - нескопосан метод да прикрие проблемите в ДПС и раздора там. Асен Василев няма какво да крие”, заяви Николай Денков.
Пеевски обвини прокуратурата в бездействие.
„Нищо не се случва. Тепърва ще ви показвам как са потулени делата на цялата коалиция ПП-ДБ,  на техния „баща” Радев. Да сте чули нещо да се случва по „Лукойл”, по натиска над министър Йоловски. Пълен чадър”, заяви Пеевски.
Председател на временната комисия за корупционния скандал в митниците в миналия парламент беше Тошко Йорданов. Той обясни, че докладът е внесен в институциите още преди месеци и се учуди защо сега се прави отново.
„Този доклад съм го дал в прокуратурата преди два месеца. Бях там физически, заедно със Станислав Балабанов. Защо от прокуратурата нищо не правят, е въпрос към тях", заяви Тошко Йорданов.
Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пък постави въпроса от смисъла на подобни комисии.
„Аз винаги съм бил против да се превръща парламента от законотворец в подобен присвояващ си функциите на разследващ. Винаги съм бил против институциите в съдебната власт да се ползват за арбитър между неудовлетворени партии”, каза Борисов.
Асен Василев също коментира обвиненията. 
"Всичко това са предизборни пушилки и евтина, продуцирана, чалгаризирана версия на холивудски сценарий" каза той.
24.07.2024, 12:45 часа
582 1
Коментари

миро

24.07.2024, 13:14 часа
Този боклук магнитски и ортака бойко много отдавна трябваше да не са между хората !!!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha