Ужасяващ инцидент! Бързият влак София-Варна дерайлира край гара Своге /снимка/

Ужасяващ инцидент! Бързият влак София-Варна дерайлира край гара Своге /снимка/

Бързият влак София - Варна дерайлира в района на гара Своге тази нощ, съобщава NOVA от Националния борд за разследване на произшествия. 
Инцидентът се е случил минути след полунощ. Пътници разказват, че първо са усетили силна вибрация и след това един от вагоните е излязъл от релси. В този момент композицията се е движела бавно, защото е близост до жп гарата. Няма пострадали хора. Във влакът са пътували 237 души.
Според информацията, получена на мястото на инцидента, късметът е бил на страната на пътуващите, тъй като инцидентът е станал близо до гарата и влакът се е движил с бавна скорост. В момента композицията се движи с три часа закъснение към Варна. На пътниците са раздадени вода и вафли. 
Симона Рангелова-Павлова е един от пътуващите във влака, тя разказва, че пострадали няма, а екипите на БДЖ са реагирали бързо.
„Към 00:06 ч. леко задрямах, когато внезапно влакът спря много силно”, разказва Симона.
„Оказахме се на прозорците и ни съобщиха, че влакът е излязъл от релсите”, казва тя.
След това пътниците са били свалени от влака и тръгнали към гарата в Своге.
„На нас ни се видя доста дълго разстояние, защото бяхме с доста багаж, деца и така нататък. Някъде около по-малко от 800 м”, добавя Симона.
„Честно казано, не беше чак толкова. Отидохме на Своге, изчакахме електричка да дойде, качихме се и се придвижихме до Мездра. Оттам ни качиха на друг влак, който смени посоката и отидохме към Варна”, обяснява Симона.
Тя добавя, че пътуването продължава с около три часа закъснение, но всички са в добро здраве. 
„Живи и здрави сме. Слава богу, няма пострадали. Раздадоха ни вода и вафли, не са ни оставили гладни и жадни”, допълва жената.
Според Симона пътуващите са имали късмет.
„Много голям късмет извадихме, защото влакът се движеше с бавна скорост. Ако беше някъде по-нататък, можеше да стане страшно”, смята тя.

24.07.2024, 08:20 часа
2534 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha