В разгара на лятото! Нов заболял от лаймска болест в Северозапада, този път във Враца

В разгара на лятото! Нов заболял от лаймска болест в Северозапада, този път във Враца Нов случай на лаймска болест в Северозапада! Този път заболелият е от Враца, след като миналата седмица имаше и заразен жител на Монтана. 
Опасната инфекция най-често е в резултат от ухапване от кърлеж. Болестта протича на няколко етапа и може да продължи с години. Проявява се с типично зачервяване на мястото на ухапването, увеличени лимфни възли в тази зона, както и с фебрилитет. 
Когато инфекцията се диагностицира в ранната фаза на заболяването – до един-два месеца от ухапването, тя се лекува с антибиотици. В противен случай може да предизвика също усложнения в сърдечно-съдовата система, да засегне ставите, очите, нервната система. В последната си фаза лаймската болест може да доведе и до фатален изход.
Освен заразеният с лаймска болест, от РЗИ-Враца съобщават и за случаи на още три заразни болести, регистрирани през изминалата седмица в областта. Трима души са с варицела, един – с колиентерит и друг – с хепатит С. 
 
24.07.2024, 08:30 часа
754 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha