След 35 години извън строя: МВР-Враца ще има асансьор

След 35 години извън строя: МВР-Враца ще има асансьор Областната дирекция на МВР във Враца вече ще има асансьор, научи агенция BulNews. Уредбата, която не работи от 35 години, ще бъде подменена и на нейно място ще бъде монтирана нова. 
За целта вече е обявена обществена поръчка. Тя включва демонтаж на стария асансьор и монтирането на нов, с капацитет минимум 4 души или 320 кг., както и въвеждането в експлоатация на съоръжението. 
Прогнозната стойност на обществената поръчка е 80 000 лева. 
Проблемът с асансьорната уредба на врачанската полиция е от години. На униформените и служителите в останалите структури към дирекцията, като ДАТО, ДАНС, БОП и др, както и на гражданите, им се налагаше да се качват по стълбите в 5-етажната сграда в продължение на 35 години. От толкова време не работи асансьорът в сградата. 
С встъпването си в длъжност новият директор ст. комисар Красимир Йончев пое ангажимент да придаде на цялата база на МВР във Враца модерен облик. Вече бяха извършени ремонтни дейности на няколко фронта – както в сградата на областната дирекция, така и в тази на КАТ, и в няколко учебно-тренировъчни центрове. 
Ремонтът на съществуващия асансьор обаче се оказа непосилна задача, тъй като техниката е амортизирана. Въпреки това финансирането е осигурено и нов асансьор все пак ще има. 
 
24.07.2024, 08:50 часа
1275 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha