Петков за третия мандат: Не вярвам на чудеса

Петков за третия мандат: Не вярвам на чудеса Благодарихме на президента, че имахме време да разговаряме с останалите партии за нашия подход. Второто, което потвърдихме, е че борбата с корупцията за нас не е самоцел.  Всъщност връзката между доходите на хората, чувството за липса на справедливост, липсата на инвестиции и икономическо развитие е свързано именно с това. Слагаме този принцип и ще търсим подкрепа в 51-овото Народно събрание. Това обяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков след връщането на празния мандат на президента Румен Радев.
На въпрос дали очаква реализиране на третия мандат, той посочи, че не вярва на чудеса.
По думите му България ще продължи да се върти в омагьосан кръг, ако не се справи с корупцията. "Ние ще продължим заедно да слагаме тази тема на масата и ще търсим подкрепа", коментира още Петков.
Божидар Божанов от ПП-ДБ подчерта, че има място за диалог в парламента, да се излагат приоритети спокойно и без конфронтация.
Петков също така посочи, че с държавния глава са обсъдили ситуацията с пожарите в страната. "Организират се доставки на място, повдигането на темата с фургоните даде резултат. Трябва по-малко политическо говорене и повече действия", добави още Петков.
22.07.2024, 15:09 часа
371 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha