Огнен ад! Голям пожар избухна на метри от къщи в Мизия /снимки/

Огнен ад! Голям пожар избухна на метри от къщи в Мизия /снимки/ Голям пожар е бушувал в Мизия днес, научи агенция BulNews. 
Инцидентът е станал около 9 часа. Пламнали са сухи треви и храсти в местността "Татърлъка". Огънят обаче се разгорял в непосредствена близост до къщи.
За щастие огнеборците реагирали светкавично и успели да спрат стихията, преди тя да обхване имотите на хората. В потушаването на огъня се включили и служители на БКС при общината.
Във връзка с повишения риск от пожари, местната управа напомня: 
- Не палете огън на открито във ветровито време. 
- Запаленият в сухи треви и стърнища огън лесно може да обхване намиращи се в съседство трайни насаждения, стопански сгради, вилни и жилищни постройки, както и горския фонд. 
- Сухото време, изсъхналата растителност и вятърът са фактори, които бързо усложняват пожарната обстановка.
- Не палете огън в гората и в близост до нея. 
- Не изхвърляйте незагасени цигари или клечки кибрит! По възможност ги полейте с вода, за да сте сигурни, че са напълно изгаснали. 
- Имайте предвид, че при опит да влезете с кола в гората, контактът на горещия ауспух със сухите листа може да ги запали.
- Имайте предвид, че съществува пълна забрана за палене на стърнища и пасища, тъй като огънят може да достигне до горски масив. 
- Не изхвърляйте стъклени бутилки и целофанови опаковки в гората– те имат ефект на лупа и могат да провокират запалване.
- Не използвайте пиротехнически изделия. 
"Призоваваме за гражданска отговорност!", пишат от общината.
22.07.2024, 13:48 часа
3154 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha