Джо Байдън се оттегля от президентската надпревара в САЩ

Джо Байдън се оттегля от президентската надпревара в САЩ Джо Байдън се оттегли от президентската надпревара през 2024 г., съобщи самият той в профила си в социалната мрежа Х.
Вотът ще е на 5 ноември.
Джо Байдън трябваше да се изправи срещу Доналд Тръмп, който натрупа преднина след неуспешния за Байдън дебат. Именно това породи критики и призиви настоящият президент на САЩ да не се впуска в битка за втори мандат. 
В резултат на това изборите навлизат в непозната територия. Байдън обяви, че повече няма да се стреми към Белия дом.
„Мои колеги демократи, реших да не приема кандидатурата и да съсредоточа цялата си енергия върху задълженията си като президент до края на мандата си. Първото ми решение като кандидат на партията през 2020 г. беше да избера Камала Харис за мой вицепрезидент. И това беше най-доброто“, обяви Джо Байдън в профила си в Х.
Събитието идва след месеци на спекулации относно възрастта и годността на Байдън да служи още четири години - на фона на поредица от гафове на високо ниво и катастрофално представяне в дебатите.
81-годишният Байдън преди това настояваше, че е в състояние да победи Тръмп на предстоящите избори, но се сблъска с призиви от собствената си партия да се оттегли.
По време на предизборната кампания той даде положителен резултат за COVID-19, като симптомите бяха леки, включително „общо неразположение“.
По-рано председателят на предизборния му щаб призна, че има спад в подкрепата за президента
Вниманието сега ще се насочи към това кой ще го наследи, като изборът вероятно ще стане на Националния конгрес на Демократическата партия през август.
21.07.2024, 21:19 часа
1703 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha