Гвоздейков: В района на село Воден вече има покритие на всички мобилни оператори

Гвоздейков: В района на село Воден вече има покритие на всички мобилни оператори В района на село Воден вече има покритие на всички мобилни оператори, като качеството е различно. Това съобщи пред журналисти днес служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков.
Министър Гвоздейков каза, че вчера е монтирана допълнителна инфраструктура на обект, собственост на "Гранична полиция", до който не е имало достъп, защото е секретен. Инсталирана е била техниката и на трите оператора, а тестовете, които са правили, са показали, че честотата на покритието е четири пъти по-качествено от преди, добави той. "Идеята е да бъде покрит целият терен, където в момента бушува пожар, защото трябва да има безкомпромисна комуникация с всички екипи", заяви Гвоздейков.
"Тази клетка на мобилните оператори ще бъде оставена там за постоянно, те имат интерес оттук нататък да развият в този регион комуникации", коментира още министърът.
По-рано днес във Воден бе служебният премиер Димитър Главчев, който награди турските екипи на пожарната, участвали в гасенето на пожарите. Той провери дали работи поставената вчера мобилна клетка и каза, че се извършва настройка на сигнала, който е бил усилен четири пъти. Премиерът допусна, че ако имаше покритие в района, събитията с овладяването на бедствието, са щели да се развият по различен начин.
 
До края на деня в пострадалите от пожарите села Воден и Крайново ще пристигнат част от контейнерите за временно настаняване.
Първият контейнер вече е в селото.
Те са общо 15 и са абсолютно пригодни за живеене – с две стаи, санитарни възли, каза служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов. Контейнерите са на Главна дирекция „Пожарна безопасност“ и пристигат от различни краища на страната. 
„Уверявам, че до края на днешния ден на територията на село Воден ще бъдат поставени първите контейнери и се надявам, че ще имат ток и комуникация“, каза Стоянов и добави, че се работи по изравняването на терените, където ще бъдат поставени.
21.07.2024, 16:12 часа
252 1
Коментари

хахаха

21.07.2024, 20:58 часа
това е най-жизнено важно бре , човече умно! то хора не останаха , операторите са номер едно. е , айде на хаирлия дя е !
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha