В борба с пожарите и други бедствия: Увеличават се доброволците във Врачанско

В борба с пожарите и други бедствия: Увеличават се доброволците във Врачанско Огнената стихия не пропусна и Северозапада в близките дни, научи BulNews. 
Ситуацията беше далеч по-спокойна в сравнение с Южна България, но и там имаше засегнати имоти.
Пожарната служба във Враца разполага с нови автомобили, включително АТВ-та, с които да борят огъня при нужда. 
Те обаче имат и техника на близо 60 години, която понякога е за предпочитане. 
„Работим с техника, произведена от 1966 г. до 2015 г. В гаража ни е най-новата техника и си я пазим най-много. Основно в полските и горски територии действаме със стара техника, тя е по-лесна и по-евтина за поддръжка, второ тя е по-проходима. Много е труден достъпът, единствено пеш и тогава пожарът има много време да се развива. Да не говорим за екстремни ситуации със силен вятър“, казва ком. Кирил Василев, директор на Регионалната дирекция на пожарната във Враца.
Доброволци във Врачанска област има. Организацията набира сила и е много полезна в някои ситуации. Осем формирования са регистрирани и обучени. 
От пожарната обръщат внимание и на бдителността на всеки от нас.
„За да запазят живота си и домовете си собствениците могат да поддържат ред в тях, да почистват и да не допускат натрупване на дърва, кашони и боклуци в близост до къщите. Сега времето е сухо и най-малкият порив на вятъра и може да стане много голяма беля“, отбелязва Диляна Дамянова.
20.07.2024, 13:45 часа
1233 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha