Кирил Петков: С 8 самолета с термо камери може да се прави ранно засичане на пожари в цялата страна

Кирил Петков: С 8 самолета с термо камери може да се прави ранно засичане на пожари в цялата страна Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков и председателят на ПГ на ПП-ДБ Николай Денков направиха полет с малък самолет над с. Воден. Това става ясно от снимки, публикувани на страницата на ПП в социалните мрежи.
"С пилот Андреу обсъдихме как само с 8 малки самолета, оборудвани с термо камери, може да се направи въздушен мониторинг на цяла България за ранно засичане на пожари. С минимален разход за държавата може да има пълен мониторинг над цялата страна за месеците юли и август и този тип трагедии с изгорелите къщи - да се предотврати. Същите термокамери могат да засичат и мигранти", написа той.
"С акад. Денков ще направим срещи с министъра на земеделието и министъра на транспорта да обсъдим тази възможност", посочи той.
20.07.2024, 11:25 часа
216 1
Коментари

пешо

20.07.2024, 12:23 часа
Колко кинти ще платиш , за една термоснимка на ден , направена от спътник . Тези са безкрайно алчни . Дошли са да ни унищожат икономически . НО , народа го иска това , много .
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha