"Вие прокуратурата ли представлявате"?! Братът на Пепи Еврото против да се издаде заповед за арест на обвиняем в контрабанда

"Вие прокуратурата ли представлявате"?! Братът на Пепи Еврото против да се издаде заповед за арест на обвиняем в контрабанда Да не се издава европейска заповед за арест на обвиняемия за контрабанда Николай Николов-Паскал.
За това настоя прокурорът Емил Петров, брат на някогашния следовател, а в момента обвиняем – Петьо Петров-Еврото, съобщи "24 часа".
Поведението му се видя до там странно на съдия Галя Георгиева, че тя го попита: "Извинете, колега, вие прокуратурата ли представлявате?"
Николов не е случен обвиняем. Той се издирва по делото срещу бившата шефка на агенция "Митници" Петя Банкова, която бе арестувана заедно с още двама души по подозрения, че е участвала в престъпна група за контрабанда на цигари. По същото дело обвинения бяха повдигнати и на ексглавния секретар на МВР Живко Коцев.
Николов е единственият, който все още се води в неизвестност. Адвокатите му твърдят, че той се лекува в чужбина. Преди няколко дни първата инстанция разреши да бъде издадена заповед за арест на Николов. Адвокатът му обжалва пред апелативния съд. На заседанието прокурор Петров изненадващо заяви, че е на едно мнение със защитата на Николов. Той обясни, че не разбира защо трябва да се издава такава заповед и попита как може да е сигурно, че издирваният не се лекува наистина.
В крайна сметка съдът потвърди издаването на заповедта. Не стана ясно какви са мотивите на прокурор Петров. Доскоро той бе зам.-шеф на апелативната прокуратура в София. В края на миналия месец той бе освободен от поста и остана в системата като редови обвинител.
Брат му, някогашният следовател Петров, продължава да се води в неизвестност. Той стана обвиняем миналото лято. Преди това прокуратурата не обръщаше внимание на скандала "Осемте джуджета" въпреки че публични данни имаше години наред.
18.07.2024, 17:32 часа
1078 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha