Хора от Мездренско почистиха и облагородиха крайпътни съоръжения /снимки/

Хора от Мездренско почистиха и облагородиха крайпътни съоръжения /снимки/ Жители на мездренското село Зли дол предприеха действия за почистване и облагородяване на належащи участъци в населеното място. В инициативата с доброволен труд се включват около 10 души. Освен да почистят крайпътната растителност, те се заемат и със задачата да положат бетон на една от канавките и да я направят по-ефективна срещу наводнения. За реализиране на инициатива с материали и финанси помага Община Мездра. Идеята за тези дейности е на кметския наместник Светла Димитрова, която сподели, че хората в селото са работливи и затова с желание се организират в свободното си време за подобни доброволни дейности. 
"Заедно с моята колежка Ваня Николова, която е библиотекарка в читалището, решихме, че можем да помогнем на всичките хора, които ходят на работа и, когато са почивка, идват да помагат събота и неделя. Със сина ѝ си купихме по една електрическа косачка и започнахме и двете през седмицата като сме тук да работим. Събираме се събота и неделя, който е почивка идва да косим, чистим гробищния парк, след това канавките. Хората просто са организирани. На ул. "Заводска", на горния край на селото, когато дойде голяма вода и тя засипва целия път с нанос със земя и трябва да се почиства. Също тук отдолу къщите ги наводнява, в мазетата им влиза много вода, когато има порой, дъжд по-дълго време. И просто всички се организирахме и направихме канавката с арматурно желязо, с бетон, дават хората идеи, аз ги организирам. Материалите са от общината, трудът е от хората, над 10 души се събрахме", разказва тя. 
"Инициативите по облагородяване в селото ще продължат с почистване на каптажа на обществените чешми, предвижда се изграждането и на детска площадка", обясни Светла Димитрова.
18.07.2024, 15:00 часа
749 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha