Изправят пред съда двама тийнейджъри, заплашили с нож и ограбили мъж във Видин

Изправят пред съда двама тийнейджъри, заплашили с нож и ограбили мъж във Видин Районна прокуратура – Видин внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу двама младежи. 16-годишният Б.В. е привлечен към наказателна отговорност за грабеж, а негов авер А.Е. на 19 години – за вещно укривателство. 
В късните часове на 21 август миналата година обвиняемите били в района на площад „Бдинци“ във Видин. В близост до чешмата пред Стамбол капия забелязали мъж, спрял да пие вода, и го приближили. Единият от младежите поискал да ползва мобилния му телефон, но му било отказано.
Тогава непълнолетният Б.В. извадил сгъваем нож и го опрял до гърлото на мъжа, като настоявал да му даде телефона и пари.
Пострадалият П.Б. му дал 65 лева и мобилния си телефон, след което извършителят на грабежа бързо напуснал местопроизшествието.
През това време другият обвиняемия – А.Е., стоял отстрани и наблюдавал. 
Впоследствие П.Б. споделил за случилото се на рецепциониста на хотела, в който бил отседнал в града, и бил подаден сигнал в полицията.
На следващия ден обвиняемият А.Е. заложил откраднатия телефон в заложна къща.
По досъдебното производство е бил направен оглед и извършени експертизи - съдебна, комплексна психолого-психиатрична, оценителна, видео-техническа и лицево-идентификационна.
Отнетият телефон е бил открит и върнат на пострадалия.
Предстои делото да продължи в съда.
17.07.2024, 16:46 часа
766 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha