Хванаха кокаин за над 1 млн. лв. в камион на "Капитан Андреево", шофьорът опитал да избяга /снимки/

Хванаха кокаин за над 1 млн. лв. в камион на "Капитан Андреево", шофьорът опитал да избяга /снимки/ Служители на „Капитан Андреево” са открили кокаин за над 1 млн. лева, съобщиха от Агенция "Митници". Те са намерили над 3 кг от веществото при проверка на камион, излизащ от страната. В операцията са участвали служители на Агенция "Митници", ГД "Борба с организираната престъпност", ГД "Гранична полиция" и НАП с цел противодействие на контрабандата.
На 11 юли, при проверка на камион с турска регистрация, управляван от турски гражданин и пътуващ от Нидерландия към Турция, са открили три пакета в хладилника на шофьорската кабинка. Те били скрити между храните. При отваряне на един от пакетите е намерено бяло прахообразно вещество, което при направен полеви тест реагирало положително на кокаин. Общото установено и задържано количество кокаин е 3240 грама на стойност 1 018 656 лева, оценен за нуждите на съдебната система.
По време на проверката шофьорът е направил опит да избяга в посока Турция, но бил задържан от митническите служители. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжната прокуратура в Хасково.
15.07.2024, 14:33 часа
770 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha