Осъдиха 15 ученици, направили с AI голи снимки на връстници

Осъдиха 15 ученици, направили с AI голи снимки на връстници Съд в югозападна Испания осъди 15 ученици на една година пробация за разпространение на голи снимки на техни връстници, създадени с изкуствен интелект, писа в. "Гардиан".
Казусът предизвика дебат за злоупотребите с технологията за дълбока фалшификация.
Полицията започна разследването през 2023 г., след като родители в град Алмендралехо, в автономния регион Естремадура съобщиха, че фалшиви голи снимки на дъщерите им се разпространяват в приложението WhatsApp.
"Много момичета бяха ужасени и получиха пристъпи на панически атаки, след като бяха принудени да мълчат и да страдат, заяви една от майките пред Ройтерс. Те се чувстваха зле, но се страхуваха да го заявят публично, за да не бъдат обвинени."
Съд за непълнолетни в град Бадахос, югозападна Испания, осъди непълнолетните по 20 обвинения за създаване на компрометиращи изображения на деца и по 20 обвинения за морални престъпления.
На всеки от обвиняемите е дадена 1 година пробация и му е разпоредено да посещава часове по ограмотяване за пола и равенството, както и за "отговорно използване на технологиите".
10.07.2024, 16:12 часа
517 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha