Германия и Швецият спорят за легализирането на проституцията

Германия и Швецият спорят за легализирането на проституцията

В Санкт Паули и кварталът на червените фенери сексът е туристическа атракция, която привлича хора от цял свят. Там секс работата се възприема като нормален бизнес. Има дори обиколки с ексурзовод на така наречената „най-греховна миля”.
Проституцията в Германия е законна. Целта на либералното законодателство на страната, което е в сила повече от десетилетие, е да помогне на жриците на любовта. Легализирането на най-древната професия ще им даде достъп до здравни услуги и застраховки за безработица.
Но това има и други последствия. Много хора от чужбина сега пътуват до Германия, за да купуват секс. Включително от жени, които не продават телата си по собствена воля. Сред тях е и Тереза, която идва от Африка. От страх за бебето и семейството си, тя иска да остане анонимна. Пред камерата на "Дойче веле" разказва, че е докарана в Германия от трафиканти. Дължала им 60 хиляди евро и била принудена да заработи парите като проститутка. За да я притиснат, трафикантите дори я разделили от бебето ѝ. 
„Трафикантите са алчни и искат все повече и повече пари, независимо през какво преминават момичетата. Никога не съм си представяла да върша такава работа. Ако имам сексуален контакт с мъж, трябва да е заради любов, а не заради пари”, казва тя.
В Германия има около 30 хиляди официално регистрирани секс работници, но се смята, че броят на нерегистрираните е 10 пъти по-висок.
Швеция е модел за подражание, когато става въпрос за регулиране на проституцията. Това, което е известно като „северния модел”, намира все повече поддръжници в Германия. В Швеция купуването на секс е престъпно деяние. За да хваща потенциални клиенти, Матиас Лев наблюдава уебсайтовете, в които се предлагат подобни услуги. Te често са от чужбина. Обикновено от старите източни държави като Румъния, както и Южна Америка и Африка.
В столицата на Швеция - Стокхолм, вече няма квартал на червените фенери. Повечето от жителите на страната подкрепят забраната за купуване на секс.

08.07.2024, 15:18 часа
364 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha