Кирил Петков постави ултиматум за преговори с "Възраждане"

Кирил Петков постави ултиматум за преговори с "Възраждане" Преговори между ПП-ДБ и "Възраждане" за съставяне на парламентарно мнозинство са възможни, но при изпълнение на определени условия от страна на председателя на националистическата партия Костадин Костадинов. Това обяви съпредседателят на дясната коалиция Кирил Петков.
"Костадинов наричаше нашите избиратели "жълтопаветни тъпаци" и "розови фашисти". Той трябва да се извини и да докаже, че не е проруски проект. Той трябва да докаже, че е патриотичен и национален проект. Патриотизмът може да е обща тема. Той трябва да докаже, че няма проруски възгледи", обобщи ултиматума Петков.
Съпредседателят на ''Продължаваме промяната'' добави, че според него българските граждани вече трудно може да бъдат заблудени само с приказки и публични обещания.
"Ние смятаме следващата седмица да направим антикорупционна законодателна програма. Ако той (б. р. - Костадинов) вярва и иска да докаже на нашата общност, че иска да промени България в темата "корупция", нека да подкрепи този тип закони - добави Петков. - В този състав на парламента не може ''да настъпиш мотиката два пъти'', както казва Асен (б. р. - Василев, другият съпредседател на ПП). Ние трябва да помислим какво направихме грешно. Ако има антикорупционно мнозинство в следващия парламент, трябва да комуникираме преди изборите. Ще отида на разговор с ''Възраждане'', ако говорим за закона в съдебната власт, за закона за личния фалит."
Бившият премиер подчерта, че още преди евентуалните следващи избори от коалицията с ДБ ще обявят кои биха били партньори впоследствие. И предварително даде да се разбере, че това не може да бъдат ГЕРБ и ДПС.
По отношение на Бойко Борисов той заяви, че герберският лидер "казва обратното на това, което мисли, той се преструва през шегите си". По думите на Петков съпредседателят на ДПС Делян Пеевски пък "има огромна жажда за власт и винаги преиграва".
"Той мисли, че като контролира толкова институции в държавата, може да контролира партията си, но се оказа, че не може да контролира собствените си депутати. Въпросът е дали може да приеме позицията на слабия Пеевски под крилото на Доган. Ние се учудихме, че има толкова депутати, които гласуваха против него", коментира Петков трусовете в ДПС.
За третия мандат съпредседателят на ПП каза, че коалицията вече има опит с "Има такъв народ". "Когато стане въпрос за фирми и поръчки, те играят прокорупционно. Няма да плащаме един урок два пъти. Мотаха ни около законите около КПКОНПИ. Костадинов си мисли, че може да се опре на ИТН за антикорупционно мнозинство, но ИТН е малкото ДПС", заяви Петков.
06.07.2024, 10:36 часа
390 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha