Политолог: Конфликтът в ДПС е овладян

Политолог: Конфликтът в ДПС е овладян ДПС са дисциплинирана партия, бързо успяха да се съберат. Конфликтът е овладян. При тях не става въпрос за блогъри по потници, които се карат. Това е партия, която е от 30 г., сблъсък на различни визии. Доган винаги е бил балансьорът в българската политика, докато Пеевски бе по-радикален евроатлантически насочен лидер.
Това заяви политологът Цветанка Андреева по повод турбуленциите в движението през последните дни.
А относно едни нови парламентарни избори наесен, Андреева коментира, "ако се фиксираме върху нов проект, който ще излекува всичко, ще се вкараме в един популистки модел".
"Първите трима отказват да направят власт в този парламент, не мисля, че има и теоритичен модел, който да направи кабинет в този парламент", допълни тя.
"На Борисов му личеше, че не иска да бъде избран кабинета му. Отиде с готов кабинет. Това бе обречен опит, няма никаква логика да се направи с втория и третия мандат, тъй като разликата между втория и третия е доста голяма", коментира от своя страна социологът Юлий Павлов.
"Очевидно г-н Борисов предварително беше решил, че този мандат няма да мине", допълни той.
А по повод думите на Лена Бориславова от ПП, Павлов коментира, че ПП-ДБ наистина нямат легитимност да управляват с малко народни представители, "но това няма отношение към третия мандат. Дава се на политическа сила, която да изиграе ролята на посредник и да обедини противоречащи си формации, тоест се явява обединител".
По мнението на Павлов трябва да се търси трикомпонетнта коалиция.
Доган няма да предприеме публично ход, ако не е сигурен, че ще е печаливш, смята социологът относно ролята на почетния лидер на ДПС през последните дни.
06.07.2024, 09:25 часа
323 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha