Жегата се завръща, живакът удря 40 градуса

Жегата се завръща, живакът удря 40 градуса Още от утре горещините се завръщат над цялата страна и през цялата следваща седмица ни очакват изнурителни жеги с дневни температури над 35 градуса в низините.
До края на деня днес ще бъде слънчево, с висока и средна облачност, без валежи. Максималните температури ще достигнат 27 до около 32 градуса, за София около 27. Ще духа слаб вятър от северозапад.
През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Минималните температури ще бъдат от 12 до 18 градуса.
В съботния ден ни очаква слънчево време, със слаб до умерен източен вятър. Температурите ще продължат да се повишават и ще достигнат 31 до 36 градуса.
В неделя остава слънчево и още по-горещо, с температури след обяд в страната от 32 до около 37 градуса. Ще духа вятър от изток, в югоизточните части на страната - до умерен и временно силен. Там нараства опасността от полски и горски пожари.
В понеделник минималните температури ще бъдат от 15 до около 20 градуса. През деня ще бъде много горещо, с температури от 34 до 39 градуса, на места в ниските части на низините и на югозапад са възможни стойности и до около 40 градуса. Ще духа слаб вятър от североизток, в източните райони - до умерен от изток. По Черноморието ще остава с 2-3 градуса по-хладно.
През цялата следваща седмица времето ще бъде много горещо и предимно сухо. Към вторник-сряда дневните температури ще бъдат от 34 до около 39 градуса, а минималните сутрин също на много места няма да падат под 20 градуса.
Краткотрайни валежи с гръмотевици ще има към четвъртък-петък само на отделни места в планините на югозапад  и в източните райони.
Ще духа слаб до умерен, в някои дни в низините - временно силен източен вятър, който заради екстремните горещини и предимно сухото време ще засилва опасността от пожари.
05.07.2024, 13:03 часа
393 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha