Окончателно: Съдът във Враца остави в ареста жената, намушкала с нож мъжа си в "Бистрец"

Окончателно: Съдът във Враца остави в ареста жената, намушкала с нож мъжа си в "Бистрец" Троен състав на Окръжен съд – Враца днес разгледа въззивната жалба на Краса И. срещу определение на Районен съд - Враца, с което спрямо нея е постановена мярка за неотклонение „задържане под стража“. Обвиняемата поиска от въззивния съд изменение на мярката за процесуална принуда в по-лека. Краса И. е привлечена в качеството на обвиняема от Районна прокуратура – Враца за две престъпления – закана с убийство и причиняване на лека телесна повреда в условията на домашно насилие спрямо Георги Г., с когото живее на семейни начала. Престъпленията, за които е повдигнато обвинението срещу Краса И., са извършени на 20 юни т. г. във Враца.
За случая съобщи първо медията ни:

Клане във Враца! Жена намушка мъжа си с нож, борят се за живота му

Припомняме, че кървавият екшън се е разиграл към 18 часа в дома на семейството във врачанския квартал "Бистрец". Тогава 39-годишната жена е намушкала с нож мъжа си в областта на шията. Пострадалият е откаран в болница, като състоянието му е било тежко.
За тези две престъпления се предвиждат следните наказания - за закана с убийство наказанието е "лишаване от свобода" за срок до 6 години, а за причиняването на лека телесна повреда в условията на домашно насилие – „лишаване от свобода“ до 3 години.
След като разгледа събраните до момента писмени и гласни доказателства, и другите материали по делото, и изслуша страните в съдебното заседание, Окръжен съд – Враца потвърди постановената от Районен съд – Враца мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Краса И., като правилна и законосъобразна.
Според съда, основната предпоставка, предмет на разглеждане в производството по чл. 64 НПК, а именно предпоставката за наличие на обосновано предположение за съпричастността към деянията на обвиняемата е налице и е била правилно обсъдена и подробно мотивирана от първоинстанционния съд. Съдебният състав прие, че е налице също реалната опасност Краса И. да извърши престъпление. Тя е осъждана и настоящите две деяния, в които е обвинена, са извършени в изпитателния срок на предходното ѝ осъждане.
Определението на Окръжен съд – Враца е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.
 
03.07.2024, 15:42 часа
808 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha