Русия осъди тийнейджър на 12 години затвор за изпращане на пари на украинската армия

Русия осъди тийнейджър на 12 години затвор за изпращане на пари на украинската армия Русия осъди 19-годишен мъж на 12 години затвор за предполагаемо даряване на пари на украинските въоръжени сили.
Отделно от това Русия удвои присъдата на създател на документален филм за това, че е заклеймил офанзивата в Украйна.
В продължение на повече от две години Москва води безпрецедентни репресии срещу инакомислието, сравними със съветските нива на репресии.
В южния град Ростов на Дон съдът осъди 19-годишен младеж на 12 години затвор за "държавна измяна", съобщиха руските държавни медии.
Службата за сигурност ФСБ заяви, че тийнейджърът е изпратил пари, за да помогне на киевската армия да купи безпилотни самолети и храна за войниците.
Обвиняемият е бил арестуван на летище, когато се е опитвал да напусне Русия.
"Ростовският областен съд призна мъжа за виновен и го осъди на наказание под формата на 12 години в наказателна колония със строг режим". Русия редовно издава дълги присъди за лишаване от свобода на хора, които според нея даряват пари на украинските сили.
В Санкт Петербург присъдата на активиста и режисьор на документални филми Всеволод Корольов беше увеличена повече от два пъти до седем години.
Корольов е в следствения арест от юли 2022 г., обвинен в "неверни" изявления за масови убийства на цивилни в Буча.
03.07.2024, 10:18 часа
154 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha