Танчо Калпаков тръгна с победа начело на "Монтана"

Танчо Калпаков тръгна с победа начело на "Монтана" Новият старши треньор на "Монтана" Танчо Калпаков започна с успех начело на отбора.
В контролна среща играна на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград монтанци се наложиха с 2:1 над местния "Пирин". За тях това бе първа победа в летните контроли, след трите поредни равенства с ЦСКА 1948 II (2:2), "Политехника Яш" (1:1) и "Крумовград" (1:1).
Днес те ще премерят сили с косоварския "Дрита" (Гниляне), като проверката е от 17:00 часа в на един от терените на „Евима“, а в четвъртък се завръщат обратно у дома.
Домакините поведоха още при първата си атака в 4-та мин. Десет минути по-късно монтанци изравниха. Стивън Кирилов проби от дясно, навлезе в наказателното поле и изпрати топката в далечния ъгъл. До края на полувремето имаше само още една добра възможност за нов гол и тя бе пред вратата на Васил Симеонов, но 26-годишният страж на "Монтана", който е роден в Благоевград, се намеси решително.
На почивката над стадиона се изсипа проливен дъжд, който не спря да вали до края на мача. Това затрудни играта и на двата отбора, като на терена имаше повече борба и почти никакви опасни ситуации пред двете врати. Буквално в последните секунди каращият пробен период френски нападател Симонс Фанта с шут от границата на наказателното поле изненада младия вратар на Пирин и донесе победата на "Монтана".

"Монтана": Васил Симеонов, Борислав Вакадинов, Денис Динев, Петър Атанасов, Костадин Илиев, Антон Тунгаров, Стивън Кирилов, Стефан Каменов, Филип Ежике, Илия Русинов, Виктор Добрев (Калоян Митев, Никола Борисов, Уилфред Коуакоу, Кристиян Тасков, Александър Тодоров, Даниел Кабанелас, Симонс Фанта, Владислав Цеков, Радослав Славчев, Кристиян Албертов). Треньор: Танчо Калпаков.
03.07.2024, 09:34 часа
886 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha