За втора поредна година във Вършец ще има национално състезание по бягане

За втора поредна година във Вършец ще има национално състезание по бягане За втора поредна година във Вършец ще има национално състезание по бягане „Вършец ултра“ по повод Празника на курорта, минералната вода и Балкана, който се отбелязва през юли и август с различни спортни и културни прояви, съобщи заместник-кметът на община Вършец Петър Стефанов.
Състезанието ще бъде на 14 юли. В него ще могат да участват професионални бегачи и любители от цялата страна, а също и деца. Предвидени са три трасета с различна дължина, като стартът ще е на емблематичната за Вършец алея на чинарите. Най-късото трасе ще е за децата, ще има също старт за любители и състезание за професионалисти на дълга дистанция. Трасето за дългото бягане ще преминава през красиви местности с панорамни гладки в подножието на Стара планина около Вършец. Организаторите от Община Вършец и веригата „България рън“ ще осигурят награди за класираните на първите места. За хора от Вършец участието в състезанието ще е безплатно, а за останалите ще има минимална такса, уточни Стефанов.
Заместник-кметът на Вършец каза, че през лятото общината се стреми да привлича туристи в курорта не само с лековитата минерална вода и чист въздух, а и с множество културни и спортни прояви, които дават възможност на гостите на града и неговите жители да се насладят на богата забавна програма. За празника на Вършец през юли и август тази година са предвидени концерти на известни изпълнители от България и чужбина, множество изложби, награждаване на победители в конкурс за поезия, театрални постановки за деца и възрастни, спортни състезания, детски празници.
 
01.07.2024, 16:12 часа
714 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha