Валерия Велева: В ДПС върви процес на очистване и той ще продължи

Валерия Велева: В ДПС върви процес на очистване и той ще продължи "Този процес на очистване в ДПС, даже в някаква степен на антикорупционна операция – специално за Сали Табаков, вероятно ще продължи“.
Така журналистът Валерия Велева коментира оставките в Движението за права и свободи.
Процесът започна с изненадващата оставка на Филиз Хюсменова. Тя се оттегли дори като депутат заради лоши изборни резултати на партията във Варна.
След това доскорошният зам.-председател на ДПС Айсерл Руфад беше изключена от парламентарната група, но не напусна парламента, а стана независим депутат. 
Вчера стана ясно, че структурата на партията в Пловдивска област официално е свалила доверието си от друга знакова фигура в движението – депутата Рамадан Аталай.
Междувременно доскорошният лидер на ДПС Сали Табаков беше арестуван. При обиска в дома му са намерени над 3.5 млн. лв. кеш, златни монети и боеприпаси.
„Делян Пеевски наложи един друг ритъм на работа в партията. Ние виждаме той колко е реактивен, колко е резултатен. Той го иска това и от местните си структури“, обяви още Валерия Велева.
На друго мнение за случващото се в ДПС е пиар експертът Арман Бабикян: „Бих го нарекъл прочистване и завземане на още власт. Това не прилича на обновление, а на почистване на хората на Ахмед Доган“.
Политологът проф. Росен Стоянов напомни, че отстранените и номинираните за отстраняване не са случайни хора за ДПС и са номинирани от почетния председател Ахмед Доган.
„Да видим дали няма да се случи превземане отвътре“, допълни той.
29.06.2024, 12:52 часа
322 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha