Вижте какво време ни очаква в последния петък от юни

Вижте какво време ни очаква в последния петък от юни Днес остават условията за градушки. Ще има локални интензивни явления. 
Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и слабо ще се повиши.
В Източна България през нощта ще бъде предимно ясно, а през деня – предимно слънчево, след обяд на места с купеста облачност. Ще духа слаб, в източните райони – умерен вятър от изток-североизток. Преобладаващите максимални температури ще са между 29° и 34°, в София – около 27°.
По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 27°-29°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините в Западна и Централна България отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд и гръмотевични бури. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра - около 13°.
През почивните дни времето ще бъде слънчево, в по-голямата част от страната и почти тихо. След обяд ще се развива купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. По Черноморието ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Температурите ще се повишат и в неделя максималните ще бъдат между 32° и 37°.
28.06.2024, 08:03 часа
516 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha