„Диамантените момичета“ вдъхновиха мездренските гимнастички /снимки/

„Диамантените момичета“ вдъхновиха мездренските гимнастички /снимки/ В рамките на съвместната инициатива на Coca-Cola и на „Диамантените момичета” под наслов „Заедно създаваме магията“ олимпийските шампионки по художествена гимнастика в многобоя при ансамблите от Токио 2020 гостуваха на ЖКХГ „Анелия“ - Мездра. 
По стар български обичай Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова бяха посрещнати с хляб и сол, след което бяха приветствани с бурни аплодисменти от събралите се в залата множество гимнастички, родители и почитатели на най-изящния спорт. 
„Много сме щастливи, че сме тук, сподели развълнувана капитанката на „диамантения“ ансамбъл Симона Дянкова. Благодарим ви за това сърдечно посрещане! Нямаме търпение да проведем разговор с вас, да потренираме, да научите нови неща и да си тръгнете още по-мотивирани, за да сбъдвате мечтите си! Благодарим ви!“ 
От името на Община Мездра кметът Иван Аспарухов приветства чаровните грации с „Добре дошли!”, а домакините им подариха цветя и стъклен плакет с кристал във формата на диамант и герба на общината. „Всички се радваме, че сте днес сред нас, каза Аспарухов. Бъдете живи и здрави! Дайте пример на тези прекрасни деца и да се надяваме, че един ден те ще постигнат и дори надминат вашите успехи!“ 
По-сетне Симона, Лаура, Мадлен, Стефани и Ерика проведоха тренировъчно занимание с гимнастичките от клуб „Анелия“, което включваше упражнения за загрявка и с различни уреди - топка, въже и други. 
След това в непринуден разговор децата имаха възможност да се докоснат до личния свят на олимпийските шампионки като им зададат въпросите, които ги вълнуват. Сред най-любопитните бяха: Кои са първите ви приятелки в живота?, Какво е да си капитанка на националния отбор?, Какви емоции изпитвате, докато играете?, Каква е г-жа Весела Димитрова като треньорка? и т. н. 
От отговорите стана ясно, че едно от първите състезания на две от „Диамантените момичета” е Международният турнир „Коледни звездички“, организиран от 2002 г. насам от ЖКХГ „Анелия“. А така също, че любимите им страни са Япония и Испания, където винаги са посрещани най-топло. 
„Пожелаваме ви успех по трудния, но красив път на художествената гимнастика, обърнаха се към своите последователки „Диамантените момичета”. Пожелаваме ви в най-скоро време да представите България на олимпийски игри, на световни и европейски първенства. За да успеете обаче, са нужни много труд и постоянство, много отдаденост и любов към това, което правите! И не на последно място - да слушате вашите треньорки!“ 
За финал Симона, Лаура, Мадлен, Стефани и Ерика раздадоха автографи и се снимаха за спомен със своите нови приятелки и бъдещи шампионки. 
Като част от инициативата „Заедно създаваме магията“, освен ЖКХГ „Анелия“ - Мездра, „Диамантените момичета” посетиха също СКХГ „Розова долина” - Казанлък и СКХГ „Алегро“ - Търговище, както и два центъра за деца със специални образователни потребности в София и Кюстендил.
27.06.2024, 15:36 часа
584 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha