Трагедия край Враца! Бивш затворник се удави при съмнителни обстоятелства на рождения си ден

Трагедия край Враца! Бивш затворник се удави при съмнителни обстоятелства на рождения си ден Мъж се удави в язовир във Врачанско, научи отново преди всички агенция BulNews.
Ужасяващият случай е от вчера в Тишевица.
Група приятели се били събрали да ядат и пият край язовира по случай рождения ден на 53-годишния Тихомир, познат сред близките си като Кочо. Дружината се забавлявала, като, по неофициална информация, около 14 часа всички си тръгнали и останал само рожденикът. Минути по-късно, и по неясни към момента причини, Кочо се озовал във водата и започнал да се дави. Мъжът не успял да излезе от язовира, останал без въздух и издъхнал вътре. 
След съмнителния инцидент, на мястото почерняло от полиция. Тялото на удавника е извадено от водолази от Монтана, като работата на разследващите по случая продължава.
Според наши източници, групата, която се била събрала, била от ромски произход. Според тях една от най-вероятните причини за трагедията е между почерпените мъже да е възникнал спор, решението на който е бил удавянето на 53-годишния мъж.
Не е изключено обаче и заради силната горещина вчера мъжът да е влязъл в язовира да се разхлади и под влиянието на алкохола да не е могъл да изплува.
53-годишният Кочо е бивш затворник от ромски произход и е родом от ботевградското село Врачеш. Има майка и брат, които обаче не живеят в селото. Според информацията, с която медията ни разполага, той няма лична карта от около 20 години и живее сам в Тишевица в пълна мизерия. Мъжът нямал нито ток, нито вода в дома си и пребивавал с минимални средства, които припечелвал като овчар и харчел предимно за алкохол. Хората от селото разказват, че Кочо се напивал всеки ден, но не е бил конфликтна личност и не създавал никакви проблеми, което още повече озадачава в трагичния случай.
От МВР официално съобщиха, че по случая е образувано досъдебно производство по чл.115 от НК, който гласи, че "който умишлено умъртви другиго, се наказва за убийство с лишаване от свобода от десет до двадесет години".
27.06.2024, 09:18 часа
12470 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha