Русия забрани достъпа до две български медии

Русия забрани достъпа до две български медии Русия забрани достъпа до сайта и хартиеното издание на „24 часа“, както и до сайтът Mediapool. Това обявиха от Външното министерство в Москва.
Забраната е в отговор на наложените от ЕС ограничения върху достъпа до руски сайтове, които разпространяват пропагандата на Кремъл.
„В отговор на взетото на 17 май решение на Съвета на ЕС за забрана на „всякаква дейност по излъчване“ на 3 руски медии (РИА „Новости“, „Известия“ и „Российская газета“), което влиза в сила от днес, 25 юни, се въвеждат контра ограничения на достъпа от територията на Руската федерация до излъчваните ресурси на редица медии от държавите членки на ЕС, и на медийни оператори от целия Съюз, които системно разпространяват невярна информация за хода на специална военна операция“, пише на сайта на руското Външно министерство.
„Ако ограниченията върху руските медии бъдат отменени, руската страна също ще преразгледа решението си по отношение на посочените медийни оператори", се казва още в изявлението.
26.06.2024, 12:38 часа
280 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha