Кой е силният пол? Жена преби бившия си мъж в Бяла Слатина, изправят я пред съда

Кой е силният пол? Жена преби бившия си мъж в Бяла Слатина, изправят я пред съда Жена е набила бившия си мъж в Бяла Слатина, научи агенция BulNews.
Миналата година 29-годишната Г.Г. заживяла на семейни начала с Н.Б. Малко след това те станали родители на момче, но не след дълго се разделили.
Въпреки това скандалите помежду им продължили, като основният повод за влошените отношения помежду им бил упражняването на родителските права над малолетното им дете, както и пребиваването му.
На 14 септември 2023 г. в обитаваното от Н.Б. жилище в  Бяла Слатина Г.Г. няколко пъти го ударила в областта на лицето. Пострадалият мъж подал сигнал на телефон 112 за случилото се.
По случая е било образувано досъдебно производство и изготвена съдебномедицинска експертиза, установила получената от пострадалия травма. Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение – Бяла Слатина е внесла в съда предложение за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание на основание чл. 78а от НК спрямо 29-годишната Г.Г., обвинена за причиняване на лека телесна повреда в условията на домашно насилие. Деянието е квалифицирано по чл. 131, ал. 1, т. 5а, вр. чл. 130, ал. 2 от НК.
За това престъпление, извършено в условията на домашно насилие, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ до една година или пробация.
Предстои делото да продължи в съда.

*Снимката е илюстративна
25.06.2024, 12:36 часа
1829 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha