Ужас при ГКПП "Видин": Шофьори чакат над 10 часа, за да преминат границата

Ужас при ГКПП "Видин": Шофьори чакат над 10 часа, за да преминат границата Повече от 10 часа чакат шофьори, за да преминат граничния пункт с Румъния по Дунав мост при Видин, въпреки че в края на май бяха предприети мерки за облекчаване на тежкотоварния трафик. 
След среща с представители на транспортни фирми, беше увеличен броят на служителите, извършващи гранични проверки от двете страни.  
От дни отново има забавяне при преминаването на товарните автомобили през граничния пункт на изход от страната, като чакащите са още преди буферния паркинг.
„Пет часа съм се редил, за да вляза в паркинга. Колегите спят по пътя. И тук вече 14-и час не можем да излезем. Престоя го правим. Дали ще е на улицата, дали тук, ние пак ще стоим. Румъния нещо има проблеми. Пътищата ги затварят заради жегата. Границата не работи, ако работеше, нямаше да има опашка.“
Твърдят, че зеленият коридор, който беше осигурен за преминаването през пункта на товарни автомобили, превозващи бързо развалящи се стоки, не работи.
„Ето – червен печат. С череши съм. Не било лесно разваляема стока, а коя е лесно разваляема стока?"
От дружеството, което стопанисва Дунав мост 2 съобщиха, че на граничния пункт за преминаване са отворени всички трасета. Пет от тях са за товарните автомобили. Само ТИР-овете, които преминават през последните дни в двете посоки са над 2 500.
22.06.2024, 12:26 часа
2286 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha