Зрелостниците на ППМГ – Враца получиха своите дипломи за средно образование

Зрелостниците на ППМГ – Враца получиха своите дипломи за средно образование На тържествена церемония в градската концертна зала директорът на ППМГ "Акад. Иван Ценов" във Враца Татяна Василева връчи дипломите за средно образование на 125 възпитаници на гимназията от Випуск 2024. Общо 111 са зрелостниците, които получиха отлична диплома, 44 са с успех над 5.90, а с успех 6.00 са 31 ученици. 
На церемонията бяха връчени 3 златни медала, 20 сребърни медала за ученици с диплома над 5.90 и две отлични оценки на ДЗИ и 27 бронзови медала за зрелостници с отличен успех над 5.90 и с оценка Много добър и отличен на ДЗИ или с отличен успех над 5.70 и две отлични оценки на ДЗИ.
С наградата „плакет“ за отлично представяне на олимпиади и състезания, издигане престижа на училището и активно участие в организационна дейност, национални и регионални изяви бяха отличени 22 ученици.
„Високите ви постижения на националните олимпиади и състезания, резултатите на ДЗИ ни дават основание да мислим, че ние –всички, сме си свършили добре работата. А също така, че сме имали удоволствието да работим с най-мотивираните, умните и най-амбициозните ученици в цялата област“ – каза още Татяна Василева.
На държавните зрелостни изпити нашите възпитаници получиха 20 пълни шестици – 6 по БЕЛ, 7 по английски език, 1 по математика, 1 по химия и ООС и 5 на Държавния изпит за професия „Приложен програмист“. Средният успех на випуска е Отличен 5,83.
„От името на ръководството на ППМГ „Акад. Иван Ценов” и на цялата учителска колегия Ви пожелавам успех във всички начинания, здраве и енергия, за да реализирате мечтите си. Ние вярваме във вас, защото сте добре подготвени, креативни и позитивни!“ – завърши г-жа Татяна Василева.
На всеки от наградените ученици беше подарена и книга осигурена училищното настоятелство към гимазията.
21.06.2024, 11:54 часа
477 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha