Липса на оргазъм и други причини, поради които сексът след кавга е лоша идея

Липса на оргазъм и други причини, поради които сексът след кавга е лоша идея Доста голям процент от двойките практикуват така наречения „секс за примирие“.
Но този тип интимност може да бъде опасен за по-нататъшното развитие на отношенията. Защо това се случва, разказа практикуващ психолог пред Womanhit .

Проблемът само се задълбочава
Всеки конфликт изисква разрешаване чрез компетентно общуване; сексът в този случай е не само безполезен, но дори вреден. Психологът съветва - „Вие не решавате проблема по никакъв начин, а само облекчавате физическия и емоционалния стрес в леглото. Когато хормоните ви се нормализират, отново ще трябва да мислите как да постигнете компромис.“.

Пристрастявате се към емоционалната люлка
Между другото, двойките, които търсят емоционално гориво, за да разпалят страстта, често използват секса като начин за помирение. Дори да постигнете компромис и конфликтът да бъде разрешен, не трябва да прекратявате скандал в леглото. Можете да увековечите негативния модел както в партньора си, така и в себе си и без експлозивната доза кортизол, причинена от спор, нищо няма да се получи в леглото.

Манипулации на насилника
Според експерти помирителният секс е любима схема на насилниците. Експертът съветва: „С помощта на секса контролиращият партньор връща по-зависимия партньор в двойката, като че ли вторият е уредил конфликта и се успокоява, но това е затишие пред буря.“ Експертите наричат този период от цикъла на насилие „меден месец“ - жертвата на насилие смята, че партньорът е простил и конфликтът е приключил, но след известно време насилникът винаги намира начин да внуши отново чувство за вина - и кръгът се затваря.

Липсата на оргазъм
Оргазмът изисква емоционална релаксация, което е почти невъзможно веднага след кавга. Мозъкът не е дошъл на себе си след разтърсването, негативните емоции се усещат. Тялото просто не е готово за този процес. Не бива да се изненадвате защо след бурен конфликт някои хора не намират в секса почти никакво удоволствие.
25.06.2024, 11:00 часа
241 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha