Удар! ГДБОП разби мрежа за трафик на мигранти в Северозапада, има арестувани

Удар! ГДБОП разби мрежа за трафик на мигранти в Северозапада, има арестувани По образувано досъдебно производство, наблюдавано от Окръжна прокуратура – Видин, се проведе специализирана операция от екипи на ГД „Борба с организираната престъпност“ и ГД „Гранична полиция“ на МВР.
Установени са и са задържани лица, занимаващи се с транспортиране на нелегални мигранти във Видин, Враца и Монтана.  
Извършени са обиски. Проведени са претърсвания на няколко адреса и са иззети мобилни телефони, незаконно притежавани боеприпаси и марихуана. Установен е лидерът на групата, изяснена е и съпричастността на още четирима души към престъпната схема. 
В качеството на обвиняеми са привлечени 43-годишният С.Д. и 44-годишният Р.К.
Понастоящем с постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – Видин те са задържани за срок до 72 часа. Двамата са направили самопризнания.
Разкрит е начинът, по който действали обвиняемите – транспортирането на нелегални мигранти от района на София до пограничните села Големаново и Киреево, откъдето те преминавали на територията на Република Сърбия.
На двама от задържаните са повдигнати обвинения и са наложени мерки „задържане под стража“ за срок до 72 часа. Действията по разследването продължават.
18.06.2024, 13:34 часа
3765 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha