Зверското убийство на българин в Англия - заради ревност, осъдиха извършителя

Зверското убийство на българин в Англия - заради ревност, осъдиха извършителя След близо година мъж е признат за виновен за убийството на 20-годишния Цветомир Генов от Солсбъри, след като го намушкал с нож пред очите на шестнадесетмесечния му син посред бял ден, пише в доклад на полицията в Уинчестър.
Морис Джоунс, на 25 години, от Гейнсбороу Клоуз, Бемертон Хийт, е осъден за убийство и притежание на нож в Кралския съд в Уинчестър на 14 юни след двуседмичен процес.
Той е задържан под стража преди произнасянето на присъдата в Кралския съд в Солсбъри на 18 юли.
Малко преди обяд на 22 август миналата година Джоунс, който наскоро се бил преместил в района, се сблъскал с Цветомир в Гайнсбъроу Клоуз по въпроси, свързани със сина на Цветомир Генов и бившата му партньорка.
Генов е разхождал дете, което има от жена, с която  Джоунс в същия момент имал любовни отношения. Убиецът е искал бившата приятелка на българина, с която се запознава в социалните мрежи, да прекъсне всякакви връзки с бащата на детето си. Двамата обаче си поделяли попечителството и това не било възможно.
В деня на убийството Генов и Джоунс си разменили гневни съобщения, тъй като убиецът имал рожден ден и искал приятелката му да бъде с него, а не да гледа детето.
"Цветомир Генов, който разхождал сина си в детска количка до дома на майката на сина си, бил подложен на непровокирано, продължително и жестоко нападение от страна на Джоунс, като получил множество прободни рани", пише в долада.
Въпреки усилията на службите за спешна помощ Цветомир Генов за съжаление умира.
Джоунс избягал от местопрестъплението, като захвърлил ножа и панталона си. Благодарение на ключови свидетели той бързо е арестуван и отведен в ареста.
След като са му повдигнати обвинения в убийство и притежание на нож, Джоунс не се е признал за виновен и по двете обвинения.
По време на съдебния процес Джоунс твърди, че е взел ножа само за собствена защита, а след това го е използвал от страх, като твърди, че е загубил контрол над себе си. Съдебните заседатели отхвърлят това твърдение.
18.06.2024, 13:04 часа
474 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha